saját műtétAz esztétikai szempontból erősen zavaró, látványosan kitágult, megvastagodott gyűjtő visszerek eltüntetése csak műtéti eljárással lehetséges. Ám, ez ma már nem feltétlenül jelenti azt, hogy több napot kell kórházban tölteni, hetekig tart míg felépülünk és kénytelenek vagyunk viselni a szike nyomán a hegeket. A megoldást a modern, rádiófrekvenciás visszér műtét jelenti.

 

Ambuláns ellátás keretében, helyi éJCutanAesthetSurg_2012_5_2_104_99443_u15rzéstelenítésben történik a beavatkozás, nincs szükség altatásra. A műtétet egyetlen tűszúráson keresztül, folyamatos ultrahang ellenőrzés mellett végezzük. A panaszt okozó visszérbe u.n. radiofrekvenciás katétert vezetünk, amely magas frekvenciájú energia segítségével, hőhatást kifejtve zárja el a tágult visszeret. A beavatkozást követően kompressziós harisnyát helyezünk az operált végtagra. A műtét 20-30 percet vesz igénybe, melyet követően a beteg saját lábon távozhat.

Az eredmény látványos, tartós, a panaszok gyorsan megszűnnek. Az operált végtag átmeneti pihenést követően, 24 óra elteltével terhelhető, a páciens dolgozhat, sportolhat, az aktív életvitelnek ezt követően nincs akadálya.

 

 

A rádiófrekvenciás visszér műtét előnyei:

  • Műtéti metszés nincs, a műtét egy tűszúráson keresztül történik
  • Nincs bevérzés, sebfájdalom
  •  Kitűnő esztétikai eredmény
  • Helyi érzéstelenítésben végzett műtétek. Nincs szükség altatásra, gerinc-közeli érzéstelenítésre
  • Néhány perccel a műtétet követően a páciens felkel, és saját lábán távozik
  • Nincs szükség táppénzes időszakra, a páciens azonnal munkába tud állni, sportolhat, az aktív életvitelnek nincs akadálya

Műtét előtti és utáni állapot